Jak uniemożliwić Tiktok sugerowanie Twojego konta podczas udostępniania linków?

Dowiedz Się O Swojej Liczbie Aniołów

  Jak uniemożliwić Tiktok sugerowanie Twojego konta podczas udostępniania linków

Czasami korzystanie z Tiktoka i powiększanie bazy widzów może być całkiem zabawnym zadaniem. Jednak nie każdy chce zwiększyć swoją bazę obserwujących lub widzów w oparciu o swój profil Tiktok i Tiktok. Co więcej, możesz chcieć mieć prostą relację udostępniania na Tiktok i to wszystko. Jeśli więc jesteś sfrustrowany funkcją Tiktok, która sugeruje Twój profil użytkownikowi, któremu udostępniasz łącze wideo Tiktok, oto jak uniemożliwić Tiktok sugerowanie Twojego konta podczas udostępniania linków.



Możesz bezpośrednio uniemożliwić Tiktok sugerowanie Twojego konta podczas udostępniania linków w ustawieniach prywatności. Przejdź do Tiktok> Otwórz profil> Przejdź do ustawień i prywatności> Dostęp do prywatności> Stuknij w zasugeruj swoje konto innym> Przełącz osoby, które otwierają lub wysyłają linki do Ciebie.

Spis treści

Dlaczego należy zezwolić innym na wspólne sugestie kont Tiktok

Możesz nie chcieć, aby inni widzieli Twoje konto, gdy zostanie ono zasugerowane przez Tiktok. Jednak ta funkcja może mieć wiele zalet dla niektórych użytkowników Tiktok. Jeśli jesteś użytkownikiem, który jest zainteresowany zdobywaniem większej liczby polubień i wyświetleń w Tiktok, może to być dla Ciebie. Poniżej znajduje się jednak lista możliwych korzystnych powodów, dla których dobrym pomysłem jest umożliwienie Tiktok udostępniania konta innym osobom.

  • Masz szansę zdobyć większą bazę widzów, gdy Twój profil zostanie zasugerowany innym użytkownikom.
  • Możesz uzyskać więcej polubień i wyświetleń w swoich filmach Tiktok, jeśli są one przechowywane publicznie.
  • Innym sposobem na zdobycie większej popularności jest opcja umieszczenia filmów Tiktok na stronie Dla Ciebie w Tiktok. Jest to równie korzystne dla użytkowników, aby zwiększyć ich bazę odbiorców.

Jak uniemożliwić Tiktok sugerowanie Twojego konta podczas udostępniania linków?

Jeśli więc jesteś na pewno pewien, że chcesz uniemożliwić Tiktok sugerowanie Twojego konta podczas udostępniania linków, opcja wyłączenia tej funkcji jest zawsze dostępna. Co więcej, kroki są dość proste i takie same zarówno dla urządzenia z systemem Android, jak i urządzenia z systemem iOS. Tak czy inaczej, wykonaj kroki, które przedstawiliśmy dla Ciebie poniżej.

Krok 1: Otwórz aplikację Tiktok na swoim urządzeniu

Najpierw uruchom aplikację Tiktok na swoim urządzeniu, dotykając jej. Następnie możesz zalogować się na swoje konto TikTok, używając swoich danych logowania.

Krok 2: Przejdź do swojego profilu Tiktok

Usuń wiadomości w TikTok Usuń wiadomości w TikTok

Na ekranie głównym dotknij ikony profilu w prawym dolnym rogu ekranu, aby przejść do swojego profilu w Tiktok.

Krok 3: Stuknij ikonę trzech linii

W swoim profilu dotknij ikony hamburgera z trzema liniami w prawym górnym rogu ekranu.

księżyc u kobiety z rakiem

Krok 4: Wybierz ustawienia i prywatność

Z wyskakującego okienka u dołu ekranu wybierz ustawienia i opcję prywatności, aby przejść do strony ustawień i prywatności w Tiktok.

Krok 5: Przejdź do prywatności

Z wyświetlonej listy wybierz opcję prywatności, aby przejść do ustawień prywatności.

Krok 6: Wybierz opcję „Zasugeruj swoje konto innym”

Stamtąd wybierz opcję „zasugeruj innym swoje konto, a otrzymasz listę większej liczby opcji, które chcesz włączyć lub wyłączyć.

Krok 7: Wyłącz „Osoby, które otwierają lub wysyłają linki do Ciebie”

Następnie przełącz opcję „osoby, które otwierają lub wysyłają linki do Ciebie. Gwarantuje to, że nikt, do kogo wyślesz link, nie będzie mógł zobaczyć Twojej nazwy użytkownika ani dostać się do Twojego profilu z udostępnionego im łącza Tiktok.

Jak uniemożliwić Tiktok sugerowanie Twojego konta innym?

Jeśli denerwuje Cię również sposób, w jaki Tiktok sugeruje innym Twoje konto, możesz również powstrzymaj Tiktok przed sugerowaniem Twojego konta innym użytkownikom . W tym celu wykonaj poniższe czynności.

mars u kobiety z rakiem

Krok 1: Uruchom aplikację TikTok na swoim urządzeniu

Najpierw uruchom aplikację Tiktok na swoim urządzeniu, dotykając jej. Następnie możesz zalogować się na swoje konto TikTok, używając swoich danych logowania.

Krok 2: Przejdź do strony profilu

I przejdź do strony swojego profilu, dotykając ikony „Ja” w prawym dolnym rogu ekranu głównego.

Krok 3: Kliknij menu z trzema kropkami

Następnie możesz kliknąć ikonę hamburgera w prawym górnym rogu strony profilu w aplikacji Tiktok.

Krok 4: Wybierz „Ustawienia i prywatność”

Po wybraniu „Ustawienia i prywatność” możesz dotknąć opcji „Prywatność”.

Krok 5: Wyłącz sugeruj swoje konto innym

Możesz wybrać „Zasugeruj swoje konto innym” w sekcji „Wykrywalność”.

Krok 6: Wyłącz Zasugeruj swoje konto innym

Następnie możesz wyłączyć opcje, aby sugerować innym swoje konto. Ze wszystkich opcji wybierz te, które chcesz wyłączyć. Jeśli nie, możesz pozostawić opcje bez zmian, a Tiktok nadal będzie sugerować Twoje konto innym.

Funkcje w ustawieniach prywatności na Tiktok

Istnieje wiele ustawień prywatności w Tiktok, które możesz sprawdzić, aby zachować prywatność w Tiktok. Możesz sprawdzić ustawienia prywatności przed poniższą listą i kliknąć łącze, aby dowiedzieć się, jak zachować te ustawienia prywatności.

  • Parowanie rodzinne
  • Cyfrowa równowaga
  • Ustaw swoje konto Tiktok jako prywatne
  • Zarządzaj komentarzami w swoich filmach Tiktok
  • Filtruj komentarze w swoich filmach Tiktok/na żywo
  • Wybierz użytkowników, którzy mogą wysłać Ci wiadomość w Tiktok
  • Zgłaszaj wszelkie problemy, które napotykasz w aplikacji Tiktok

Utrzymuj dobre samopoczucie na koncie Tiktok

Jednym z najlepszych sposobów, dzięki którym możesz zapewnić, że korzystanie z Tiktok jest bezpieczne i dobre, jest utrzymanie dobrego stanu konta w Tiktok. Gdy postępujesz zgodnie z krokami cyfrowego dobrego samopoczucia, zaoszczędzisz czas spędzony na ekranie, korzystając tylko z Tiktok przez cały dzień. Jeśli więc chcesz wypróbować tę funkcję, postępuj zgodnie z instrukcjami artykuł o zapewnieniu cyfrowego dobrobytu na Tiktok za krok po kroku proces dotyczący bezpieczeństwa Tiktok.

Jak zmienić ustawienia udostępniania w Tiktok

Jeśli chcesz zmienić ustawienia udostępniania w Tiktok, to też jest możliwe. Najważniejszą rzeczą do zapamiętania jest to, że możesz wprowadzać zmiany w ustawieniach udostępniania wideo na swoim koncie Tiktok, mimo że Twoje konto jest przede wszystkim publiczne. W tym celu wykonaj poniższe czynności odpowiednio na urządzeniu z systemem iOS lub Android.

Jeśli chcesz zmienić ustawienia wideo już istniejącego wideo, wybierz poniższe kroki.

księżyc w baranie kobieta

Krok 1: Otwórz wideo w profilu

Najpierw otwórz aplikację Tiktok i przejdź do swojego profilu w prawym dolnym rogu ekranu. Następnie możesz otworzyć film, którego ustawienia udostępniania chcesz zmienić w swoim profilu.

Krok 2: Stuknij ikonę trzech kropek

Po rozpoczęciu odtwarzania wideo dotknij ikony trzech kropek po prawej stronie ekranu.

Krok 3: Przejdź do prywatności

Następnie możesz przejść do ustawień prywatności filmu, którego zmiany chcesz skonfigurować.

marzy o kimś obcinającym ci włosy

Krok 4: Kto może oglądać ten film?

Na koniec wybierz opcję „kto może oglądać ten film”.

Krok 5: Zarządzaj ustawieniami wideo

Po przejściu do nowej karty dotknij różnych zmian, które musisz wprowadzić, aby zarządzać ustawieniami prywatności konkretnego filmu, nawet jeśli masz publiczne konto Tiktok.

Często Zadawane Pytania

Oto kilka często zadawanych pytań dotyczących tego, jak uniemożliwić Tiktok sugerowanie Twojego konta podczas udostępniania linków innym użytkownikom.

Gdzie jest przycisk udostępniania na Tiktok

Jeśli jesteś użytkownikiem Tiktok i próbujesz udostępnić treści na swoim koncie, być może szukasz przycisku udostępniania. Jednak przycisk udostępniania ze strzałką skierowaną w prawo jest widoczny tylko wtedy, gdy próbujesz udostępnić zawartość cudzego filmu w Tiktok. W przypadku własnego filmu musisz przejść do ikony trzech kropek w miejscu, w którym znajduje się przycisk udostępniania. Tam zobaczysz opcję udostępniania treści na swoim koncie Tiktok innym użytkownikom za pośrednictwem linku i bezpośredniego udostępniania.

Przypadkowo udostępniono Tiktok

Niestety nie możesz cofnąć wiadomości w swoich bezpośrednich wiadomościach Tiktok. To zapytanie było zadawane wiele razy i niestety, jeśli usuniesz wiadomość, zostanie ona usunięta tylko po twojej stronie tekstu, a nie po drugiej stronie, więc nie warto.

Wniosek

Podsumowując, możesz łatwo uniemożliwić Tiktok sugerowanie Twojego konta podczas udostępniania linków, upewniając się, że ustawienia są na swoim miejscu. Co więcej, możesz również upewnić się, że wyłączysz możliwość udostępniania konta przez Tiktok innym użytkownikom aplikacji Tiktok.

Dowiedz Się O Swojej Liczbie Aniołów