Jak ukryć lokalizację Snapchata | Tryb ducha [Aktualizacja 2022]

Dowiedz Się O Swojej Liczbie Aniołów

  Jak ukryć swoją lokalizację Snapchata?

Jak wiecie, Snapchat jest popularną aplikacją społecznościową i ma do tej pory ponad 1 miliard pobrań – do 2022 r. Snapchat Inc. ma już 8 rok i co miesiąc dodaje do aplikacji kilka nowych i świeżych funkcji. Przez ostatnie trzy lata zespół Snap skupiał się na funkcjach zapewniających prywatność użytkowników.



Spośród wszystkich funkcji ukrywanie swojej lokalizacji w celu zachowania prywatności użytkowników wydaje się bardziej wartościowe. Aby ukryć swoją lokalizację Snapchata, aktywuj tryb ducha.

Na Snapchacie znajomy może łatwo znaleźć Twoją dokładną lokalizację na podstawie filtrów i geolokalizacji. Ale po aktywowaniu funkcji o nazwie „ Tryb ducha”, nikt nie może zobaczyć Twojej lokalizacji. Możesz również dostosować go później, jeśli chcesz.

Dlatego dzisiaj w tym artykule poprowadzimy Cię, jak dostosować tryb ducha i ukryć swoją lokalizację za pomocą trybu ducha.

Spis treści

Co to jest tryb ducha na Snapchacie?

Tryb ducha na Snapchacie to funkcja, która pomaga ukryć swoją lokalizację. Nikt ( z wyjątkiem Snapchata ) będą mogli śledzić Twoją lokalizację, nawet znajomych.

Snapchat iOS 14 - Jak włączyć / D... Snapchat iOS 14 - Jak włączyć / wyłączyć usługi lokalizacyjne

Możesz także dostosować ustawienia trybu ducha poprzez dostęp do ustawień funkcji.

Z trybu ducha, pod „ KTO MOŻE ZOBACZYĆ MOJĄ LOKALIZACJĘ? możesz wybrać, kogo ukryć swoją lokalizację.

Aby ukryć swoją lokalizację za pomocą Tryb Ghose funkcji, wykonaj czynności wymienione poniżej.

Jak ukryć swoją lokalizację Snapchata – 2022?

Jeśli nie chcesz wyświetlać swojej lokalizacji na snapach lub filtrach, możesz ukryć swoją lokalizację na dwa sposoby, jak widać poniżej.

Wyłącz lokalizację z urządzenia na Snapchacie

Ukrywanie swojej lokalizacji na Snapchacie na urządzeniu jest łatwe i proste. Każdy może to zrobić szybko, ale jeśli jesteś zdezorientowany z procesem, możesz wykonać kroki pokazane poniżej.

synastry księżyca na placu marsa
  1. Odblokować Twoje urządzenie.
  2. Teraz przejdź do Ustawienia Twojego urządzenia.
  3. Ale już, ten krok może się różnić , iść do ' Hasło i bezpieczeństwo ' lub ,
  4. Wyszukaj lokalizację lub dotknij Lokalizacja w ustawieniach.
  5. Na koniec wyłącz/wyłącz dostęp do lokalizacji.

Teraz twoja lokalizacja będzie ukryta, ale jedynym problemem z tą metodą jest włączenie Snapchata; inne aplikacje również nie będą mogły uzyskać dostępu do lokalizacji. Tak więc ten krok może być tymczasowy, aby ukryć Twoją lokalizację na Snapchacie.

W takim przypadku, jeśli chcesz wyłączyć lokalizację, dopóki nie chcesz jej wyłączyć. Aby to zrobić, możesz skorzystać z wbudowanej funkcji na Snapchacie o nazwie Tryb ducha.

Jeśli nie wiesz, jak używać i aktywować tryb ducha, postępuj zgodnie z procedurą krok po kroku wymienioną poniżej.

Ukryj swoją lokalizację Snapchata za pomocą trybu ducha

Tryb Ghost to przydatna funkcja na Snapchacie, która pozwala ukryć swoją lokalizację przed przyjacielem, grupą i wszystkimi znajomymi. Możesz nawet dostosować, jak długo chcesz chronić swoją lokalizację.

Aby to zrobić, wykonaj czynności przedstawione poniżej.

co oznacza liczba 24?
  1. Otwórz aplikację Snapchat na swoim urządzeniu.
  2. Po uzyskaniu dostępu do swojego konta kliknij „ Ikona/Profil ducha. '
  3. I idź do Ustawienia .
  4. Po tym, pod Ustawienia , przewiń w dół i dotknij „ Zobacz Moja lokalizacja. '
  5. Teraz zobaczysz „ Tryb ducha ‘ na górze listy.
  6. Teraz kliknij Pole wyboru, gdzie zostaniesz zapytany ‘ Włączyć tryb ducha? '
  7. Po tym, ' Wybierz czas trwania. '
  8. Dotknij jednego z Trwanie jak sobie życzysz.
  9. Uzyskiwać ' Do czasu wyłączenia ‘, jeśli chcesz wyłączyć lokalizację do czasu.

Proszę bardzo, pomyślnie aktywowałeś tryb ducha. Ale jednostka, którą wyłączysz, zostanie aktywowany tryb ducha.

Nie zapomnij go wyłączyć! Jak?

Powiązany artykuł : Dodaj fałszywe filtry lokalizacji na Snapchacie

Jak wyłączyć tryb Ghost na Snapchacie?

Podczas aktywacji funkcji Ghost Mode, jeśli wybrałeś czas trwania, nie będzie problemu z jej wyłączeniem, ponieważ funkcja automatycznie wyłączy ją po zakończeniu okresu.

Ale jeśli wybrałeś czas trwania ‘ Do czasu wyłączenia”, następnie musisz ręcznie wyłączyć tryb ducha.

Dezaktywacja funkcji trybu ducha jest tak prosta, jak jej aktywacja. Jeśli jesteś zdezorientowany lub masz problem z wyłączeniem trybu ducha, postępuj zgodnie z wymienionym procesem krok po kroku.

  1. Otwórz aplikację Snapchat.
  2. Kliknij Ikona/Profil Ducha
  3. Zobaczysz Ustawienia (ikona koła zębatego). Kliknij na Ustawienia.
  4. Teraz pod Ustawienia , przewiń w dół i dotknij „ Zobacz Moja lokalizacja. '
  5. Następnie zobaczysz „ Tryb ducha ‘ na górze listy.
  6. Teraz po prawej stronie trybu Ghost zobaczysz niebieską ikonę Ticked .
  7. Stuknij w Kleszcz pole wyboru. Po tym twój kleszcz zniknie.
  8. Ponownie, tuż poniżej Tryb ducha, możesz zobaczyć ' kto może zobaczyć moją lokalizację. '
  9. Wybierać kto może zobaczyć Twoją lokalizację z listy.

Proszę bardzo, pomyślnie dezaktywowałeś tryb ducha. Teraz, zgodnie z Twoimi ustawieniami, Twoi znajomi będą mogli zobaczyć Twoją lokalizację.

Czy Twoi znajomi widzą, kiedy jesteś w trybie ducha?

Odpowiedź na to pytanie brzmi: NIE Twoi znajomi nie widzą, że aktywowałeś tryb ducha.

Ale podczas aktywacji trybu ducha zobaczysz opcję: wybierać kto może zobaczyć Twoją lokalizację? .

Możesz włączyć ‘ kto może zobaczyć moją lokalizację” kiedy tylko chcesz, idź do Funkcja trybu ducha aby to zrobić.

Czy tryb ducha pokazuje twoją ostatnią lokalizację?

Jeśli włączyłeś funkcję trybu Ghost, wybierając wszyscy przyjaciele , wtedy nikt nie będzie mógł zobaczyć Twojej aktualnej i ostatniej lokalizacji. Funkcja wyczyści Twoją obecną i poprzednią lokalizację.

Ale jeśli wybrałeś znajomego lub grupę, to wyłączając ich, reszta może zobaczyć Twoją aktualną i ostatnią lokalizację.

Czy tryb ducha na Snapchacie faktycznie działa?

TAk , Nie działa tryb ducha Pracuje na Snapchacie. Możesz nawet dostosuj oraz aktywuj tryb ducha w obszarze Funkcje trybu ducha.

Poza tym działa zgodnie z Twoim życzeniem, a Twoja lokalizacja na pewno będzie ukryta. Ale nie zapomnij dostosuj oraz Aktywuj to.

Na zakończenie

Do tej pory, w 2022 roku, Snap Inc. zaktualizował i ulepszył funkcje Snapchat . Każda funkcja, którą dostajesz na Snapchacie, jest fajna i ekscytująca, co sprawia, że ​​korzystanie z aplikacji jest przyjemne.

Podobnie Snapchat poprawił swoją funkcję w zakresie prywatności użytkownika. Wśród których ukryj swoją lokalizację jest przydatna funkcja, której każdy użytkownik potrzebuje w aplikacji.

W tym artykule poprowadziliśmy Cię, jak ukryć lokalizację Snapchata i jak korzystać z trybu Ghost. Mamy nadzieję, że każdy krok jest jasny i zrozumiały.

Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące tego artykułu, możesz zostawić nam komentarz w naszej sekcji poniżej. Z przyjemnością odpowiemy i rozwiążemy Twój problem.

Możesz również odwiedzić naszą oficjalną stronę internetową, Przewodnik pomocy online więcej artykułów na temat aplikacji Snapchat.

marzy o ślubie

Dziękuję.

Dowiedz Się O Swojej Liczbie Aniołów